IV. TÜRK DÜNYASI İLETİŞİM VE SANAT SEMPOZYUMU 2024 YILINDA TAŞKENT’TE DÜZENLENDİ « Bir Haber Herşeyi Değiştirir

9 Aralık 2024 - 23:58

IV. TÜRK DÜNYASI İLETİŞİM VE SANAT SEMPOZYUMU 2024 YILINDA TAŞKENT’TE DÜZENLENDİ

IV. TÜRK DÜNYASI İLETİŞİM VE SANAT SEMPOZYUMU 2024 YILINDA TAŞKENT’TE DÜZENLENDİ
Son Güncelleme :

23 Kasım 2024 - 19:16

IV. TÜRK DÜNYASI İLETİŞİM VE SANAT SEMPOZYUMU 2024 YILINDA TAŞKENT’TE DÜZENLENDİ

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Koordinatörlüğünde T C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı, TİKA Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı YTB ve Türk dünyası Belediyeler Birliği destekleri,MeslekÖrgütleri,Sivil toplum teşkilatları,iletişim ve medya üst çatı kuruluşunun proje ortağı olduğu Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Özbekistan da başarılı bir şekilde gerçekleşti.

5-9 Kasım 2024 tarihlerinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, IV. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi ile Taşkent Devlet Medeniyet ve Sanat Enstitüsü ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türk Dünyasında öne çıkan akademisyenler bir araya geldi. 


Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan akademisyenlerin yer aldığı sempozyuma, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Elif Emre Kaya, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. Hasan Tahsin Sümbüllü, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Aslıhan Doğan Topçu ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Emel Baştürk gibi alanında uzman isimler katıldı. 

Beş Ülkeden 57 Bildiri Sunuldu

Sempozyuma, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkiye ve Kırgızistan olmak üzere toplam beş ülkeden katılım sağlandı. İletişim ve sanat disiplinlerine odaklanan etkinlikte, sinema, güzel sanatlar, halkla ilişkiler ve gazetecilik gibi alanlara dair yapay zekâ, diaspora, edebiyat, etik ve toplumsal cinsiyet gibi çeşitli konular ele alındı. Katılımcılar, Türk dünyasının ortak kültürel değerlerini iletişim ve sanat perspektifinden tartışarak önemli fikir alışverişlerinde bulundu.

İş Birliği ve Ortak Projeler İçin Platform

Sempozyum, ülkeler arasındaki akademik ve sanatsal iş birliğini güçlendirme hedefiyle önemli bir platform sağladı. Türk dünyası ülkelerinin, iletişim ve sanat alanlarındaki bağlarını pekiştiren etkinlikte, ortak projelerin temelleri atıldı. Sempozyuma sunulan 57 bildiri, akademik ve sanatsal gelişmelerin farklı boyutlarını gözler önüne serdi.

Gelecek İçin Önemli Bir Adım

Katılımcılar ve düzenleyici kurumlar, sempozyumun başarısından duydukları memnuniyeti dile 

Getirdi. Türk dünyası ülkeleri arasındaki kültürel ve akademik bağların güçlendirilmesi için önemli bir etkinlik olansempozyumun 2025 yılı için planlamaları başlatıldı. Etkinlik, Türk dünyasının iletişim ve sanat alanlarındaki güçlü iş birliğini vurgulayarak, kültürel ve akademik dayanışmanın önemine dikkat çekti.

error: Kopyalanması Yasaktır.!