5 Haziran Dünya Çevre Günü konferansı Tarsus Üniversitesi’nde gerçekleşti. Üniversitenin ev sahipliği yaptığı konferans, doğanın korunması ve çevre bilincinin artırılması için önemli bir platform sağladı. Konferansta, dünya üzerindeki ekosistemlerin önemi vurgulanarak, iklim değişikliği, atık yönetimi ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı gibi konular ele alındı.
BÜYÜK KURAKLIK KAPIMIZDA MI?
İl Tarım Müdürlüğü’nden Dr. Şebnem Kurt, kuraklık konusunda önemli bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında, 1974 ve 1985 yıllarında yaşanan kuraklık nedeniyle Ankara ve çevresinde binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Yağış azalması ve olumsuz etkileriyle birlikte, gelecekte 2030 ve 2039 yıllarında da kuraklık riskinin artacağına dikkat çekti.
TAYEM (Tarım Yayım ve Eğitim Merkezi) Temsilcisi Dr. Fatih Barutçu ise küresel iklim değişikliğinin tarımsal yapı ve hayvancılık sektörü üzerindeki etkilerine odaklandı. Konuşmasında, su ve toprak gibi doğal kaynakların korunmasının önemini vurgulayarak, iklim değişikliğine bağlı entegre etkenlerin süt üretimini olumsuz etkileyerek hayvanların kesime gönderilmesine yol açabileceğini ifade etti.
Tarsus Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı bu önemli etkinlik, çevre bilincinin ve sürdürülebilirlik çalışmalarının önemini bir kez daha vurguladı. Katılımcılar, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma amacıyla üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda bir araya gelerek, çevre dostu adımlar atmaya söz verdiler.